‘Waarom doet mijn kind zo moeilijk?’

18 mei, 2015

‘Waarom doet mijn kind zo moeilijk?’ is het boek van Peter Prinzie waarin hij ouders en opvoeders praktische tips en adviezen geeft om moeilijk gedrag van kinderen te kunnen hanteren. Ieder kind doet immers wel eens moeilijk en het is niet altijd gemakkelijk om hiermee om te kunnen gaan. Dit boek biedt inzicht in de verschillende vormen van moeilijk gedrag en het ontstaan ervan. Het beschrijft hoe men kan omgaan met moeilijk gedrag van kinderen en de invloed van hun persoonlijkheid hierop. Alle opvoedingstips zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en vertaald naar adviezen die gebruikt kunnen worden in het dagelijks leven.

Daarnaast krijgt de lezer inzicht in voorbeelden vanuit de praktijk door middel van verschillende casussen, welke door Peter Prinzie uitvoerig worden besproken. Met behulp van deze casussen worden de adviezen levend voor de lezer en gemakkelijker toe te passen in de eigen opvoedingssituaties.

Waarom doet mijn kind zo moeilijk?
Over de auteur:
Peter Prinzie is op 1 oktober 2014 benoemd tot hoogleraar Orthopedagogiek bij Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hiervoor was hij werkzaam bij de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. Dhr. Prinzie doet al jarenlang onderzoek naar gedragsproblemen en opvoedingsproblemen bij kinderen.

Reacties zijn gesloten.