Archieven

Televisietip: laaggeletterden

08 september, 2015

Documentaire over mensen die de strijd aangaan met hun laaggeletterheid. Stap voor stap worden doelen bereikt en leiden kleine aangeleerde vaardigheden tot nieuwe mogelijkheden.

Televisietip: Medicated Kids

18 juni, 2015

Waarom worden gedragsproblemen van Amerikaanse kinderen in toenemende mate toegeschreven aan psychiatrische afwijkingen als ADD, ADHD, OCD. En waarom wordt er bij zoveel kinderen het etiket manisch depressief opgeplakt?

Televisietip: Hormoonverstoorders

10 juni, 2015

Hormoonverstorende stoffen kunnen volgens wetenschappers schade berokkenen aan ongeboren kinderen. Toch wordt er nauwelijks voor dat gevaar gewaarschuwd. Waarom niet?

Televisietip: Geef me ’s ongelijk

24 mei, 2015

De vijftienjarige Julius heeft het met zijn provocaties te bont gemaakt. Zijn school in Amsterdam-Zuid stuurt hem weg. Julius moet werken aan gedragsverandering. Niemand kan Julius uitleggen waarom hij zich moet conformeren aan de idiotie van het normaal zijn.

Televisietip: Is er leven na een familiedrama?

21 mei, 2015

Ieder jaar worden zeker twintig kinderen in Nederland omgebracht door hun eigen vader of moeder. Is het mogelijk om na zo’n familiedrama je leven weer op te pakken? En hoe doe je dat dan?