Documentaires

Koen gaat op kamers

16 april, 2015

Zestien ouderparen bouwen een enorm huis voor hun verstandelijk beperkte kinderen. Het zijn jongvolwassenenen, die óf hun hele leven thuis hebben gewoond, óf jarenlang in een instelling. Kunnen zij de verhuizing wel aan?

Opvoeden, 19 jaar later

21 maart, 2015

Opvoeden, 19 jaar later is een documentaire over opvoeden en het besef dat het eigen gezin het referentiekader is van wat generatie op generatie wordt doorgegeven. Hoe kijken de hoofdpersonen terug op de manier waarop zij zijn opgevoed?

Het afgeleide brein

16 maart, 2015

Ons brein wordt dagelijks overladen met appjes, mailtjes en Facebookberichten, informatie waar we ook op moeten reageren. Wat doet dit met ons? De Kennis van Nu neemt een kijkje in het constant geprikkelde en afgeleide brein.

Het beste voor Kees

13 maart, 2015

Alleen dankzij hulp van zijn ouders kan de 49-jarige, autistische, Kees omgaan met angsten en obsessies die hem kwellen en lukt het hem zich staande te houden. In ‘Het beste voor Kees’ doen Kees’ ouders pogingen om een toekomstperspectief te creëren voor hun zoon.

‘Sterke kanten’: kinderen met autisme

09 maart, 2015

In ‘Sterke kanten’ maak je kennis met vier gezinnen met een autistisch kind. De ouders vertellen over het leven van hun kinderen en hun leven met elkaar en binnen de gemeenschap. De film belicht in het bijzonder de sterke kanten van jongeren met autisme.