Boeken

‘Waarom doet mijn kind zo moeilijk?’

18 mei, 2015

‘Waarom doet mijn kind zo moeilijk?‘ is het boek van Peter Prinzie waarin hij ouders en opvoeders praktische tips en adviezen geeft om moeilijk gedrag van kinderen te kunnen hanteren.

Gedrag in uitvoering

30 april, 2015

Om in het dagelijks leven zelfstandig en efficiënt te kunnen functioneren, moeten we ons gedrag in goede banen leiden. De vaardigheid om gedrag in goede banen te leiden, is afhankelijk van denkprocessen die executieve functies worden genoemd. Hierover gaat Gedrag in uitvoering.

De marshmallow-test

06 april, 2015

Een kind krijgt een marshmallow aangeboden en mag kiezen: eet deze nu op, of wacht even en je krijgt er straks twee. Wat zal het doen? En wat zegt die keuze over zijn of haar toekomst?

Motivatie binnenstebuiten

30 maart, 2015

Hoe krijg je jongeren in beweging? Het boek Motivatie Binnenstebuiten gaat over de werking van motivatie bij jongeren. De één lijkt niets te willen, de ander wil schijnbaar van alles tegelijk en heeft moeite met kiezen.

Waarom tieners zo irritant kunnen zijn

19 maart, 2015

Waarom krijgen tieners ruzie met hun ouders over privacy op het internet, het hebben van geheimen voor ouders, of rommel maken op de slaapkamer? En waarom kunnen jongeren irritant gedrag vertonen buitenshuis, zoals te veel drinken en roekeloosheid in het verkeer?

Stop met stressen

12 maart, 2015

Een burn-out, dat is toch voor volwassenen?’ Niet dus. Steeds meer tieners hebben burn-outklachten. Ook therapeuten en scholen erkennen het probleem. Hoe is het als je zo jong al uitgeblust bent? En hoe kun je het voorkomen?